Paradoks
Apa yang mereka sebut sebagai bebas bagiku anarki tetapi apabila aku mencari kebebasan mereka memanggilku ekstremis
~ imaen ~




Bagi seekor keldai, semak berduri adalah hidangan yang lazat. Keldai makan semak itu, tinggallah ia seekor keldai ~ Habib al-Ajami


Kata orang tentang LABYRINTH: KLIK




Jom komen tentang BOHEMIAN: KLIK




Bicara Tentang SIGARANING: KLIK



Jendela Kata

<< March 2016 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31




HARI SEBELUM KELMARIN
the First Cut is Deepest
(i)(ii)
Hero-hero (dan Heroin) Kampung
(i)(ii)(iii)



mulai 7 Ramadan 1428

If you want to be updated on this weblog Enter your email here:


rss feed






 
Mar 1, 2016
selepas sakit lama...
Hampir 16 bulan saya tak sihat... on-off... sekejap sihat, lamanya sakit. Adanya masanya menanggung sakit setiap saat, hampir 24 jam. Malam pula, rasa sakit itu membuat saya tak boleh tidur, dan hampir-hampir subuh barulah mata terlelap. Tapi syukur juga, begitu pun mata ini terbuka juga sebelum matahari naik, jadi dapatlah juga menunaikan solat subuh. Kadang-kadang, ketika sakit itu mencapai puncak, saya hanya terbaring atas katil saja untuk beberapa hari. Jadi vegetable. Mujurlah Allah kurniakan saya seorang isteri yang baik, yang menjaga saya dengan baik tanpa buat muka masam. Tak sedikit lelaki yang ditinggalkan isteri ketika sakit, seperti seorang lelaki lumpuh yang saya jumpa di hospital. Dia yang bekerja sendiri ditinggalkan isteri setelah dia lumpuh. Dan saya sedih ketika mendengar cerita dia. Sepanjang sakit tu, kalau boleh berjalan pun acap kali saya terpaksa guna tongkat ketiak. Semuanya selepas saya kena denggi, dan ada beberapa teori doktor dan perawat alternatif tentang sakit saya itu. Tapi majoriti berpendapat, virus denggi tu meninggalkan kesan yang buruk pada saya, menyerang hampir semua organ dalaman saya, daripada jantung sampai usus. Dan melemahkan sistem imunisasi saya. Saya berubat secara moden, yakni hospital dan juga mencuba perubatan alternatif. Alhamdulillah, sekarang ni dah boleh berjalan, bawa kereta dan kembali ke ofis walau tidaklah sihat seratus peratus lagi. Malah saya rasa separuh daripada ketika saya sihat dulu pun belum. Selepas sakit, pandangan saya tentang hidup berubah. Saya rasa sekarang saya lebih menghargai setiap saat yang masih Allah berikan pada saya. Kalau dulu, saya ambil for granted saja masa, sekarang tidak lagi. Saya mahu memanfaatkan sepenuhnya setiap saat yang berbaki. Dan saya juga mahu kembali menulis blog, seperti dulu...

Posted at 10:59 pm by imaen

 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home Next Entry